קיש פטריות ובצל
המתכון הזה הוא מתכון קלאסי לקיש, אפשר להחליף את מילוי הפטריות בכל מה שאתן אוהבות: בטטה/ברוקולי וכו'.
המתכון עשיר בחלבון מלא מהצומח, דגנים מלאים (קמח כוסמין מלא) שעשירים בויטמיני B, סיבים תזונתיים ועוד.
ממליצה לאכול לצד סלט עלים/ירקות עשיר וקיבלתן ארוחה מושלמת.
רכיבים:
לקלתית
- כוס וחצי קמח כוסמין מלא
- חצי כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- חצי כוס מים
למילוי
- שמן זית
- בצל לבן גדול
- שתי חבילות פטריות
- טופו רך
- מעט אורגנו טרי
- שליש כוס חלב שקדים/ סויה לא ממותק
- שליש כוס מים
- אגוז מוסקט טחון
- חצי כוס שקדים/קשיו שהושרו מראש
- מלח
אופן ההכנה
- נתחיל בקלתית
- בקערה נלוש את הקמח, מלח, מים ושמן הזית עד לקבלת בצק אחיד
- נרדד את הבצק בין שתי חתיכות של נייר אפייה, נסדר בתבנית קיש ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 8 דקות
- במחבת עם שמן זית נטגן את הבצל הקצוץ ולאחר 3 דקות נוסיף גם את הפטריות החתוכות
- במעבד מזון נשים את הטופו, חלב שיבולת השועל, אורגנו
- טרי, אגוז מוסקט, שקדים/קשיו מושרים ואת המים
- נעבד עד למשחה חלקה ונוסיף את התערובת אל הבצל והפטריות
- נוסיף מלח לפי הטעם
- נסדר בתבנית הקיש ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לבערך חצי שעה-ארבעים דקות או עד שמשחים