קיש פטריות ובצל

תוכן עניינים

קיש פטריות ובצל

המתכון הזה הוא מתכון קלאסי לקיש, אפשר להחליף את מילוי הפטריות בכל מה שאתן אוהבות: בטטה/ברוקולי וכו'.
המתכון עשיר בחלבון מלא מהצומח, דגנים מלאים (קמח כוסמין מלא) שעשירים בויטמיני B, סיבים תזונתיים ועוד.

ממליצה לאכול לצד סלט עלים/ירקות עשיר וקיבלתן ארוחה מושלמת.

רכיבים:

לקלתית

  • כוס וחצי קמח כוסמין מלא
  • חצי כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • ​חצי כוס מים

למילוי

  • שמן זית
  • בצל לבן גדול
  • שתי חבילות פטריות
  • טופו רך
  • מעט אורגנו טרי
  • שליש כוס חלב שקדים/ סויה לא ממותק
  • שליש כוס מים
  • אגוז מוסקט טחון
  • חצי כוס שקדים/קשיו שהושרו מראש
  • מלח

אופן ההכנה

  • נתחיל בקלתית
  • בקערה נלוש את הקמח, מלח, מים ושמן הזית עד לקבלת בצק אחיד
  • נרדד את הבצק בין שתי חתיכות של נייר אפייה, נסדר בתבנית קיש ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 8 דקות
  • במחבת עם שמן זית נטגן את הבצל הקצוץ ולאחר 3 דקות נוסיף גם את הפטריות החתוכות
  • במעבד מזון נשים את הטופו, חלב שיבולת השועל, אורגנו
  • טרי, אגוז מוסקט, שקדים/קשיו מושרים ואת המים
  • נעבד עד למשחה חלקה ונוסיף את התערובת אל הבצל והפטריות
  • נוסיף מלח לפי הטעם
  • נסדר בתבנית הקיש ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לבערך חצי שעה-ארבעים דקות או עד שמשחים

בתיאבון! 

כלי נגישות
× לשליחת הודעה